Давайте навчимося читати етикетки на продуктах, щоб купувати для своїх дітей тільки корисне.

Звичайний або кристалічний цукор (сахароза)

Він покращує смак, але разом з тим може спровокувати загострення у малюків-алергіків. Замість цукру для них будуть корисніше продукти, солодкий смак яким надають натуральні речовини — глюкоза, лактоза, фруктоза, декстринмальтоза (мальтодекстрин).

Пребіотики
Пребіотики — неперетравлювані компоненти їжі, які допомагають розвиватися нормальній мікрофлорі кишечника, стають для неї джерелом поживних речовин. Деякі пребіотики допомагають впоратися із запорами. Існують і натуральні пребіотики. Їх багато в кукурудзі, вівсі, сої та інших злаках (інулін), яблуках і абрикосах (пектин).

Пробіотики
Пробіотики — живі мікроорганізми, частина нормальної мікрофлори кишечника. Найвідоміші з них-лактобактерин і біфідобактерин, деякі різновиди дріжджових грибів.
Глютен
На упаковках каш часто пишуть "не містить глютен". Глютен — рослинний білок, що міститься в злаках: вівсі, пшениці, жита. Для того щоб його переварити, наш організм виробляє спеціальні ферменти, які допомагають розщепити глютен. Але у деяких людей (і дітей зокрема) утримання ферментів, які допомагають засвоювати зернові продукти, знижено або відсутній зовсім. Тому потрапляє в шлунок глютен накопичується і токсично діє на стінку кишечника. В результаті такого пошкодження в кишечнику порушується всмоктування інших речовин — білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, мікроелементів та ін. Кишечник просто перестає працювати.
Так що напис "не містить глютен" на упаковці додасть плюсик до якості продукту.

Гомогенізований
Досить страхітлива напис, а по-російськи це означає «однорідний». Відповідно, консистенція продукту (пюре, сирка) однакова, без пластівців і грудочок.

Додатково витаминизированно
Це означає, що вміст вітамінів в даному продукті доведено до нормального рівня. Збагачення вітамінами не шкодить здоров'ю малюків, а, навпаки, допомагає попередити розвиток у них гіповітамінозу.

«е».
Цією буквою прийнято замінювати громіздкі хімічні назви. Харчових добавок, які отримали такий індекс і цифровий код, дуже багато. Більшість з них покращують технологію виробництва, смак, а головне, продовжують термін зберігання продуктів. .
Заборонені: е100, е105, е126, е152, е952.
Ракообразующие: е142, е153, е202, е210-212, е214-216, е219, е230, е240, е249, е280-283, е330, е954.
Здатні привести до кишкових розладів: е626-635.
При схильності дитини каллергии будьте обережні з: е102, е110, е120, е210-211, е230-233, е239, е311, е320, е321, е325, е331, е621.
Хвороби нирок і печінки можуть бути спровоковані: е172, е220, е320-322, е407, е450, е513, e527.


Однак серед кодів з індексом «е» є позначення речовин натурального походження:
Е101 — вітамін в2, який потрібен для обмінних процесів;
Е160а-каротин, необхідний для зростання;
Е300 — вітамін с, що відповідає за міцний імунітет;
Е440 — пектин для правильного травлення;
Е1420 - крохмаль.
Так що серед страшних шифровок і кодувань є і корисні речовини. Що є вашому малюкові — вибирати вам.

Діліться інформацією з друзями, вони будуть вам вдячні ;)